Музиката е полезна за здравето. Това твърдение многократно е потвърждавано от

...
Музиката е полезна за здравето. Това твърдение многократно е потвърждавано от
Коментари Харесай

Добри причини да се научим да свирим на музикален инструмент

Музиката е потребна за здравето. Това изказване неведнъж е потвърждавано от редица изследвания. Но потребно е освен слушането на музика, а и нейното възпроизвеждане.

Всяка музикална активност може да способства с нещо положително както за човешкия мозък и дух, по този начин и за тялото. И няма значение, какъв брой сте положителни на даден инструмент, от кой момент практикувате. Фактът че възпроизвеждате музика усъвършенства когнитивните функционалности на мозъка, изясняват учени.

Има и доста други изгоди за нас, когато свирим, свързани с понижаване равнищата на стрес, нормализиране на кръвното налягане, предотвратяване развиването на депресии или деменция.

Ето още няколко причини, изброени от редакторите на ABC Fact, заради които е добре да се замислите да се занимавате с музика.

Възпроизвеждането на музика оказва помощ да се резервира разсъдъкът

Свирене на музикален инструмент е превъзходен метод да тренирате мозъка. В резултат на изследвания, извършени в Медицинския център на Университета в Канзас, Съединени американски щати, изследователи заключават, че музикантите са по-добри при проби за когнитивни качества. 

Създаването на музика усъвършенства координацията

Това е безспорен факт - музикантите нормално показват отлична съгласуваност на придвижванията. Всичко това, тъй като свиренето на музикални инструменти изисква доста висока съгласуваност на визуално-двигателния уред. От това даже спортисти, за които координацията е от първостепенно значение, могат да извлекат изгода.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР